pic01 pic12 pic23 pic33 pic43 pic53
image carousel by WOWSlider.com v7.2

Bröstoperationer Bröstförstoring

Fettsugning - Liposkulptur Bukplastik Intimkirurgi - Blygdläppsplastik Gynecomasti - Bröstkörtelförminskning  

Ögonlocksplastik Öronplastik Näsplastik Överläppslyft Hakplastik  

NÄSPLASTIK

Näsplastik är en av de mest efterfrågade operationerna idag. Det är den tekniskt och estetiskt svåraste skönhetsoperationen, som kräver mycket stor erfarenhet, tredimensionell och proportionellt tänkande och konstnärligt synsätt. Tekniken utvecklas hela tiden och anpassning till individens önskemål kräver många års erfarenhet och tusentals utförda plastiker.
Näsans utseende påverkar ansiktet både framifrån och i profil och den ska vara proportionell med ögonen, munnen samt ansiktsformen, för att den ska upplevas som harmonisk och fin.
Näsans form och storlek kan bero på arvsanlag men även på yttre påverkan och skador. Detta kan leda till utseende och asymmetri som upplevs störande.
Skönhetsidealen förändras med tiden och skiljer sig mellan länder och kulturer. Man påverkas även av omgivningen.

Planering av näsplastik
Vid liten näsplastik begränsas operationen till den mjuka brosknäsan. Stor eller total näsplastik när båda brosknäsan och bennäsan ska förändras. Vid en näsplastik kan man göra en stor näsa rakare, mindre och smalare.


 

 

 


Eller bygga upp en liten näsa till önskad form och storlek.

Det är mycket viktigt att precisera vilken del av näsan som upplevs störande och på vilket sätt man önskar ändra på formen. En allmän svagt definierad önskan om en fin näsa, för högt ställda förväntningar kan leda till besvikelse och det går inte att uppnå idealbilden.
Skönhetsidealen är olika och en bild som visar vad du tycker är vackert, hjälper mycket vid planeringen. Det går aldrig att få en exakt likadan form men det underlättar för att komma så nära dina önskemål som möjligt.
Näsan är uppbyggt av tunna ben- och broskplattor som formar utsidan och håller upp ihåligheten inuti, som behövs till andningsfunktionen.

Genom att förändra ben och broskplattornas läge och storlek, kan vi ändra på utseendet men man ska alltid tänka på att inte försämra luftgenomströmningen, näsans funktion. Detta kan leda till en begränsning, hur mycket mindre och smalare näsa man kan få efter näsplastik.Narkos, bedövning:

Näsplastiken utförs vanligtvis i fullnarkos eller vid enklare, mindre ingrepp lättnarkos/sedering och lokalbedövning. I båda fall sover du och känner inte någon smärta eller obehag under operationen. Stor näsplastik utförs alltid i fullnarkos.


Operation:
Vid operation görs ett snitt oftast på insidan av näsborrarna, huden lyftes upp från brosk och benstomme. Vid svårare deformitet, framförallt på nästippen, kan det behövas ett snitt mellan näsborrarna, för att göra brosket på nästippen mer åtkomligt.
För att forma tippen minskas broskplattornas storlek. Man ta bort en del överskott på övre delen som gör nästippen för bullig. Man formar och syr den kvarvarande broskskivan för att ge fin form. Den nedre kanten av alarbrosket behålls. Den stabiliserar och håller näsborrarna öppna. Inför näsplastiken diskuteras också om tippen ska höjas eller ej, för att få mer uppnäsa eller inte alls ändra tippens läge.

Näsryggens upphöjning, ”humpen”, ”knölen” skärs, mejslas, filas, sänks till önskad nivå och form, enligt planering till en rak, mer maskulin linje, eller aningen inåtböjd, mjukare, mer feminin linje. Hur mycket som ska näsryggen ska sänkas och hur näsryggens form ska se ut, planeras inför näsplastiken. Näsans bredd kan inte ändras genom att fila benen från sidan. Benplattan är bara några mm tjock. Vid näsplastik ändras bredden med ändring, flyttning av benplattans läge. Lättast att föreställa sig att näsan är uppbyggd som ett korthus. För att ändra formen kortar man kortet eller ändrar läget, flyttar sidorna närmare.

Smalheten begränsas av att näsans funktion, luftgenomflöde ska bli så lite förändrad som möjligt efter näsplastiken. Andningsfunktionen påverkas också av nässkiljeväggens (septum) läge och form, böjning, deformitet, näsmusslornas förstoring samt nässlemhinnans svullnad som kan vara medfödd, skadad eller utvecklad av allergi eller andra tillstånd. Formen fixeras med en plastskena på utsidan och en tamponad i näsborrarna. Tamponaden tas bort några timmar efter operationen.

Efter operation:
Blåmärken på näsan och runt omkring ögonen minskar snabbt. De försvinner efter ett par veckor. Plastskenan ska tas bort efter en vecka och samtidigt tas eventuella stygn bort. Resten av stygnen på insidan försvinner av sig själv. Nästäppan kvarstår i några månader, men minskar succesivt.
Efter operationen drar huden ihop sig och lägger sig på den ombyggda ben- och broskstommen. Hud- och underhudsvävnader är svullna, näsan ser lite fylligare ut, konturlinjerna är slätare. Svullnaden lägger sig först på näsroten, näsryggen och senast på tippen. Ha tålamod, det kan ta upp till 1 -1,5 år innan man ser slutresultatet.


 

 


 

REKOMMENDERADE
PRODUKTER
Följande produkter bör användas efter operationen för att uppnå ett bättre resultat:

TEOXANE ADVANCED
FILLER
är en anti-ageing
och antirynk hudvårdsbehandling som skyddar cellens DNA.


För normalisering av vävnadsfunktion


Läs vad våra
patienter
berättar >>>

OPERATIONER

BRÖSTOPERATIONER
FETTSUGNING
BUKPLASTIK
INTIMKIRURGI
GYNECOMASTI
ÖGONLOCKSPLASTIK
ÖVERLÄPPSLYFT
NÄSPLASTIK
ÖRONPLASTIK
HAKPLASTIK

BEHANDLINGAR

SKIN REJUVENATION
RYNKREDUCERING
TEOSYAL FILLER
BOTOX
POLARISERAT LJUS
VÅR VERKSAMHET

VÅRA MOTTAGNINGAR:
JÖNKÖPING (karta)
FALKÖPING (karta)
LINKÖPING (karta)

VÅRA KIRURGER

AGNES LETTERFORS
PRODUKTER
UTBILDNINGAR 
PRISER

PRISER OPERATIONER
PRISER BEHANDLINGAR

FINANSIERING


 
 


 

ÖVRIGT

BOKA KONSULTATION
BOKA BEHANDLING

AKTUELLT
FRÅGOR & SVAR
GÄSTBOKEN

FACEBOOKSIDA

STARTSIDA