pic01 pic12 pic34 pic45 pic56 pic66 pic76 pic86 pic96 pic106 pic116 pic126
image carousel by WOWSlider.com v7.2

   

FRÅGOR & SVAR OM KOSMETISK KIRURGI - PLASTIKKIRURGI

Här nedan har vi samlat några av de vanligaste frågor vi får,
du hittar du kanske svår på några av dina frågor


Vad har ni för erfarenhet?
Svar: Företaget har funnits sedan 1987 och både våra kirurger och övrig personal har dessförinnan lång erfarenhet inom området. Vi utför ca 1300 operationer per år.

Hur många Kirurger har ni?
Svar: Vi har två kirurger. Dr Ivan Letterfors är ansvarig läkare och arbetar både administrativt och med operationer och Dr. Gia Pham specialist i Plastikkirurgi arbetar deltid på kliniken.

Vad har ni för resurser om något akut inträffar under vistelsen på kliniken?
Svar: Vi har erfaren personal och full beredskap för alla eventualiteter med samma typ av utrustning som sjukhusakuten. Du är också försäkrad om något skulle inträffa.

Hur långa väntetider har ni?
Svar: För ett första besök kan det variera mellan en till fyra veckors väntetid beroende på till vilken av våra mottagningar det gäller
Det är mellan 6-10 veckors väntetid från första besöket tills vi kan erbjuda operationstid. Det kan variera lite beroende på vilken operation det gäller.

Hur länge stannar jag på kliniken, ingår övernattning i priset?
Svar: Vid mindre ingrepp stannar du på kliniken några timmar efter operationen. Vid större ingrepp så som t.ex. bukplastik så stannar du kvar en natt efter operationen. Din övernattning på kliniken ingår i operationspriset. Vid konsultationen kan du fråga närmare om ev. övernattnings
behov.
I Jönköping finns även ett bra utbud av hotell:
Hotell / Övernattningi Jönköping >>

Kan jag köra bil till och från operationen?
Svar: Nej, i de flesta fall får du läkemedel som gör att det är olämpligt att du kör bil själv hem från kliniken.

Vad händer om jag ångrar min bokade operation?
Svar: Sker en avbokning/ombokning senast tre veckor innan planerat ingrepp händer inget. Vi accepterar dock inte upprepade avbokningar.
Om avbokningen/ombokningen sker mindre än tre veckor innan operationen kommer du att debiteras en avgift.
Skulle du bli sjuk och måste avboka av den anledningen, slipper du avbokningsavgift, om du kan uppvisa giltigt läkarintyg.


Planeras några återbesök efter min operation, i så fall kostar de något?
Svar: Vanligtvis planeras 2-3 återbesök efter ingreppet. Skulle någon komplikation tillstöta, kan det behövas fler återbesök för t.ex. omläggning av sår. Du betalar inget extra för återbesöken.

När kan jag återgå till arbete efter min operation?
Svar: Det beror på vilket ingrepp du ska göra och vad du har för arbetsuppgifter.
Har du inget fysiskt tungt arbetet, kan det räcka med någon/några dagar upp till en veckas konvalescens. Om arbetet är mer fysiskt kan det krävas ytterligare tid, de flesta kan dock återgå till sitt normala arbete inom 14 dagar.

När kan jag träna/gå på Gym efter min operation?
Svar: Vi de flesta fall rekommenderar vi att du avstår från fysisk träning 4 veckor efter operationen

När kan jag bada och sola efter min operation?
Svar: Bad bör du undvika ca 3 - 4 veckor efter operationen, pga. infektionsrisk. Alla sår måste vara läkta och sårskorporna var borta.
De första 4 veckorna bör du inte sola alls och därefter ska du skydda dina ärr mot direkt sol under minst 6 månader. Kläder eller starkt solskydd rekommenderas.

Kan jag bli sjukskriven efter min operation?
Svar: Ja, du kan få ett läkarintyg från oss. Du ska dock vara medveten om att det alltid är arbetsgivaren/Försäkringskassan som avgör om sjukskrivningen godkänns. Prata gärna med vederbörande innan ingreppet.


När ska jag betala min operation?
Svar: Operationen ska vara betald innan ingreppet sker, senast på operationsdagens morgon. Du kan betala via Bankgiro (då ca 1 vecka före ingreppet) eller kontant då du kommer till kliniken. Notera dock att vi inte tar kreditkortsbetalning.


Tillkommer några kostnader, utöver priset för operation?
Svar: Nej, övernattning, ev. förband och återbesök ingår i operationspriset


Vad händer om jag inte är nöjd med operationsresultatet?
Svar: Om det är något som går att åtgärda så gör vi det. Det blir vanligtvis en reducerad kostnad för dig. Kostnaden motsvarar minst material och narkoskostnad, olika beroende av vilket ingrepp det gäller. Du kan få mer specifik information av personalen vad som gäller för ditt ingrepp.

Hur vet jag om mitt bröstimplantat gått sönder?
Svar: Om du har ett silikonimplantat får du oftast en lite annorlunda känsla i bröstet. När du tar på bröstet känns det oftast lite mjukare eller ”degigare”. Konturerna på bröstet blir lite annorlunda och inte så skarpa.
Har du ett koksaltimplantat så blir bröstet tomt.

Vad gör jag om jag misstänker att mitt bröstimplantat gått sönder?
Svar:
Kontakta alltid oss om du har frågor kring din operation. Misstänker du att ditt bröstimplantat gått sönder så bokar vi först en tid på mottagningen och därefter en operationstid om misstanken kvarstår.

Är det farligt om mitt bröstimplantat gått sönder?
Svar:
Det finns idag inga undersökningar som visar att silikonet i ett bröstimplantat skulle var farligt. De undersökningar som gjorts säger att det finns inget som tyder på att silikonet i implantaten skulle framkalla sjukdom.
Det har dock framkommit tveksamheter gällande silikonimplantat från tillverkaren PIP. Vad gäller dessa implantat har man kommit fram till att det i Frankrike visat sig att implantaten lättare kan spricka. Om då silikonet läcker ut så kan det ge upphov till irritation i vävnaderna.
Läkemedelsverket har från juni 2013 kommit med nya direktiv vad gäller PIP bröstimplantat och vi kommer att följa dessa.
”Myndigheterna ser ingen akut hälsorisk förenad med PIP-implantat, men även om man inte har några symtom från PIP-implantaten rekommenderas att de opereras ut av försiktighetsskäl.”
Enligt Läkemedelsverket bör de kvinnor som väljer att inte ta ut PIP-implantaten informeras om att vara uppmärksamma på tecken på spruckna implantat eller inflammation.

Kosmetisk kirurgi AB har kontaktat de kvinnor som är opererade med PIP-implantat på kliniken.

Tillverkningen av PIP bröstimplantat stoppades mars 2010.
Vi har ännu inte sett de problemen med dessa implantat, som användes av Kosmetisk Kirurgi AB under tiden dec 2007 tom mars 2010.
Har du PIP-implantat och har besvär eller frågor
Ring oss på 0515-10919
Har du ett koksaltimplantat så tas koksalten upp av kroppen och
du kissar så småningom ut det. Koksalt är helt ofarligt.
 

Ska jag äta någon medicin efter min operation?
Svar: Efter de flesta ingreppen krävs någon form av smärtlindring, om du behöver något annat än Panodil, som kan köpas receptfritt, får du med recept på det då du åker hem från oss. Vid vissa ingrepp behöver du också äta antibiotika efteråt, då får du med recept på det också.


 

 

  

 

Läs vad våra kunder
berättar >>>

 

OPERATIONER

BRÖSTOPERATIONER
FETTSUGNING
BUKPLASTIK
INTIMKIRURGI
GYNECOMASTI
ÖGONLOCKSPLASTIK
ÖVERLÄPPSLYFT
NÄSPLASTIK
ÖRONPLASTIK
HAKPLASTIK

BEHANDLINGAR

SKIN REJUVENATION
RYNKREDUCERING
TEOSYAL FILLER
BOTOX
POLARISERAT LJUS
VÅR VERKSAMHET

VÅRA MOTTAGNINGAR:
JÖNKÖPING (karta)
FALKÖPING (karta)
LINKÖPING (karta)

VÅRA KIRURGER

AGNES LETTERFORS
PRODUKTER
UTBILDNINGAR 
PRISER

PRISER OPERATIONER
PRISER BEHANDLINGAR

FINANSIERING


 
 


 

ÖVRIGT

BOKA KONSULTATION
BOKA BEHANDLING

AKTUELLT
FRÅGOR & SVAR
GÄSTBOKEN

FACEBOOKSIDA

STARTSIDA