pic01 pic12 pic23 pic33 pic43 pic53
image carousel by WOWSlider.com v7.2

bröstoperationer

bröstförminskning bröstlyft bröstförstoring bröstlyft och förstoring

bröstimplantat - silikonimplantat byte av bröstimplantat - silikonimplantat Tillbaka till Operationer

BRÖSTIMPLANTAT

Här på Kosmetisk Kirurgi AB har vi olika bröstimplantat att erbjuda. Vi använder silikonimplantat från Mentor, vid speciella önskemål även från andra tillverkare.

Tillverkaren av våra bröstimplantat utlovar en hållbarhetsgaranti på implantatet. De står för ett nytt bröstinlägg om det mot förmodan går sönder. (Kostnad för ingreppet att byta bröstimplantat tillkommer dock).

Formen på de bröstimplantat som vi använder är rund (vi använder inte anatomiskt formade, droppformade inlägg) Enligt vår erfarenhet önskar patienten mer fyllnad upptill, på övre delen av brösten och ofta en ”klyfta” mellan brösten. De runda bröstimplantaten ger då ett snyggare resultat.


Storleken liksom projektion(höjd) och diameter (bredd) varierar och anpassas individuellt efter behov och önskemål.  Ett bröstimplantat har ett yttre hölje av silikon, som kan vara helt slät eller ha mer eller mindre ruggad, texturerad yta. 

De silikonfyllda bröstimplantaten har en fast storlek, men bröstinläggen kan också variera i höjd (projektion) och bredd (diameter).


De bröstimplantat som är mer toppiga, alltså har en högre projektion, kallas High Profile (HP). Bröstinlägg som fyller ut mer på bredden kallas Moderat/Normal Profil. Olika tillverkare har dock lite olika benämningar på sina implantat.
Silikonet i bröstimplantaten kan ha olika fasthet, så kallat kohesivitet. De implantat vi använder oss av har kohesivitet 1, vilket ger en mjuk och naturlig känsla. Kohesiv 2 och 3 ger fastare/hårdare känsla.
Silikonet i bröstimplantatet hänger ihop som en hel massa och kan aldrig flyta ut i kroppen. (Flytande silikon används inte). Skulle bröstimplantatet, mot förmodan, gå sönder så stannar silikonmassan kvar i hålrummet där det placerats.
 
Silikon är ofarligt för kroppen. Det har gjorts studier och undersökningar angående silikonets verkan på kroppen, både i Sverige och utomlands. Både Socialstyrelsen och USA:s motsvarighet FDA har klargjort att det inte finns något som påvisar att silikon kan framkalla eller främja sjukdom.
Många ansedda vetenskapliga expertpaneler från olika medicinska områden har gått igenom och granskat tillgängliga data rörande silikonbröstimplantat. Här är några exempel:
The Independent Review Group (IRG) har gått igenom material rörande hälsorisker förknippade med bröstimplantat. IRG-rapporten som kom 1998 konstaterade följande: ”Det finns inga epidemiologiska bevis för att det skulle finnas något samband mellan bröstimplantat med silikongel och etablerade bindvävssjukdomar. Om det finns risk för bindvävssjukdomar är den så liten att den inte kan mätas. IRG kan inte ge skäl till att rekommendera att ytterligare epidemiologiska studier utförs för att undersöka denna hypotes”.
 
The Scientific and Technical Options Assessment (STOA) programme tillsattes för att göra en opartisk analys av den vetenskapliga litteraturen och skriva rapport om möjliga riktlinjer rörande bröstimplantat med silikongel. STOA-rapporten som publicerades år 2000 konstaterade följande: ”Studier indikerar inte att det finns något samband mellan silikonimplantat och allvarliga hälsorisker som cancer eller bindvävssjukdomar. Studier har funnit att det inte verkar finnas något som tyder på skadliga effekter på spädbarn som ammats av kvinnor med silikonimplantat”

The Institute of medicine (IOM), en expertpanel från många olika vetenskapliga områden tillsattes för att göra en oberoende genomgång av tidigare och pågående forskning om bröstimplantat av silikon och andra material. IOM-rapporten som kom 1999 konstaterade följande: ”Det finns ingen ökad risk för bindvävssjukdomar hos kvinnor med bröstimplantat. Kvinnor med bröstimplantat löper lika stor risk som den övriga befolkningen att få cancer, immunologiska sjukdomar eller neurologiska problem. Amning med bröstimplantat är säkert och hälsosamt. Det finns inga effekter i andra generationen på barn till kvinnor med bröstimplantat.”


bröstförminskning bröstlyft bröstförstoring bröstlyft och förstoring

 

 


 
Läs vad våra kunder
berättar >>>


REKOMMENDERADE
PRODUKTER
Följande produkter bör användas efter operationen för att uppnå ett bättre resultat:


För normalisering av vävnadsfunktion

LÄS ÄVEN OM BRÖSTIMPLANTAT &
BYTE / BORTTAGNING AV BRÖSTIMPLANTAT

OPERATIONER

BRÖSTOPERATIONER
FETTSUGNING
BUKPLASTIK
INTIMKIRURGI
GYNECOMASTI
ÖGONLOCKSPLASTIK
ÖVERLÄPPSLYFT
NÄSPLASTIK
ÖRONPLASTIK
HAKPLASTIK

BEHANDLINGAR

SKIN REJUVENATION
RYNKREDUCERING
TEOSYAL FILLER
BOTOX
POLARISERAT LJUS
VÅR VERKSAMHET

VÅRA MOTTAGNINGAR:
JÖNKÖPING (karta)
FALKÖPING (karta)
LINKÖPING (karta)

VÅRA KIRURGER

AGNES LETTERFORS
PRODUKTER
UTBILDNINGAR 
PRISER

PRISER OPERATIONER
PRISER BEHANDLINGAR

FINANSIERING


 
 


 

ÖVRIGT

BOKA KONSULTATION
BOKA BEHANDLING

AKTUELLT
FRÅGOR & SVAR
GÄSTBOKEN

FACEBOOKSIDA

STARTSIDA